Világnapjaink

Világnapjaink Az ötlet 2010.12.12.-én pattant ki a fejemből, ekkor kezdtem el rajta dolgozni. Rengeteg rossz hír özönlött a médiából és egy kicsit sok volt belőle, miért ne lehetne ünnepelni minden nap. Világnapjaink között van rengeteg negatív témához tartozó, de fel tudjuk rá hívni mások figyelmét is, talán együttes erővel tudunk egy kicsit ellene küzdeni.

Utolsó kommentek

2011.01.22. 19:14 fecsa

Január 22. A magyar kultúra napja

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

Az emléknapon országszerte számos kulturális és művészeti rendezvényt tartanak. E naphoz kapcsolódva adják át a magyar kultúrával, továbbá – 1993 óta – az oktatással, pedagógiai munkával kapcsolatos díjakat:

    Apáczai Csere János-díj
    Brunszvik Teréz-díj
    Éltes Mátyás-díj
    Karácsony Sándor-díj
    Kiss Árpád-díj
    Németh László-díj
    Szent-Györgyi Albert-díj
 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra himnusz január kölcsey


A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnapjaink.blog.hu/api/trackback/id/tr272613163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása