Világnapjaink

Világnapjaink Az ötlet 2010.12.12.-én pattant ki a fejemből, ekkor kezdtem el rajta dolgozni. Rengeteg rossz hír özönlött a médiából és egy kicsit sok volt belőle, miért ne lehetne ünnepelni minden nap. Világnapjaink között van rengeteg negatív témához tartozó, de fel tudjuk rá hívni mások figyelmét is, talán együttes erővel tudunk egy kicsit ellene küzdeni.

Utolsó kommentek

2011.01.27. 09:00 fecsa

Január 27. A holokauszt nemzetközi emléknapja

1945. január 27-én az első ukrán front néhány katonája lépett be elsőként az auschwitzi haláltábor kapuján. A látvány döbbenetes volt. Halottak mindenütt, az élők pedig emberi roncsok voltak csupán. 1942–45 között majd 2 millió ember pusztult el a legnagyobb náci haláltáborban. 2006-tól január 27. – az ENSZ határozata alapján – a holocasut nemzetközi emléknapja. A világon mindenütt megemlékeznek a népirtás áldozatairól, a körülbelül 6 millió emberről, aki már soha nem térhetett vissza az életbe.

Szólj hozzá!

Címkék: holokauszt január auschwitz


A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnapjaink.blog.hu/api/trackback/id/tr702613393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása